19.4.2022

Küresel İklim Değişikliği

“Tomorrow Projesi”nde “Küresel İklim Değişikliği” Sunumu ve Draft Tasarım Atölyesi

TOMORROW projesinde 7. sınıf öğrencilerimize İELEV Lisesi Coğrafya Öğretmeni Sn. Özcan Tekin ve İELEV Lisesi öğrencilerimiz Duygu Arın Özcan, Can Erözü ve Onur Uluocak tarafından “Küresel İklim Değişikliği” sunumu yapıldı. Öğrencilerimiz sunumda “Küresel iklim değişikliği nedir, neden önemlidir, karbon ve su ayak izi ne demektir, bu izler nasıl azaltılabilir ve küresel iklim değişikliğini azaltmak için neler yapılabilir” sorularına yanıt buldular. Akran aktarımın gerçekleştiği bu sunumun öğrencilerimize çok katkı sağladığını düşünüyoruz. Öğrencilerimiz projenin bir sonraki adımında, iklim değişikliği nedeniyle oluşan problemlere inovatif çözümler bulmak üzere “Draft Tasarım Atölyesi”ne katıldılar. Atölyede öğrencilerimiz TOMORROW projesi için bugüne kadar aldıkları eğitimler ve söyleşilerin ışığında, proje ekibi öğretmenleri rehberliğinde; iklim değişikliği ile ilgili problemleri çözmek için inovatif bir ürün düşündüler, proje tasarladılar ve taslak çizim oluşturdular. Öğrenciden öğrenciye paylaşımların gerçekleştiği bu çalıştayın çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Onların yaratıcı dünyalarından çıkacak ürünleri heyecanla bekliyoruz.