22.2.2024

“Kariyer Yolculuğu: Küçük Adımlar - Büyük Hedefler” Kariyer Günleri Gerçekleştirildi

İELEV Okulları Rehberlik birimleri tarafından 20, 21, 22 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenen Kariyer Günleri programı, Cağaloğlu ve 125. Yıl kampüslerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İELEV Okulları Yönetim Kurulu Başkanımız Dr. Seda Çelik Teker’in açış konuşmasıyla başlayan ilk günde IBM Türkiye Genel Müdürü Işıl Kılınç Gürtuna, “Yapay Zekânın Geleceği’ temalı çevrim içi oturumda öğrencilerle bir araya geldi. 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz, okullarımızdan mezun olan ve şu anda lise öğrenimlerine devam eden öğrencilerimizle “Mezunlarımızla Buluşma” oturumunda buluştular. Öğrencilerimiz, sınava hazırlık süreçlerini, okul hayatlarını ve deneyimlerini mezunlarımızdan dinleme fırsatı buldu.

Etkinliğimizin ikinci gününde iki kampüsümüzde de “İEL Mezunlarının Gözünden Kariyer Dünyasına Bakış” temalı paneller düzenlendi. 125. Yıl kampüsümüzde İEL mezunları olan Deniz Eraydın, Çağatay Özerk, Dr. Ozan Cem Erdoğan ve Doç. Dr. Elif Posos Devrani; öğrencilerimizle kariyer süreçlerine dair paylaşımlarda bulundular. Cağaloğlu kampüsümüzde ise İEL ve İELEV mezunlarımızdan Can Özdoğancı ile İEL mezunlarından Volkan Buharalı, öğrencilerimizle buluşarak kendi kariyer öykülerini paylaştılar. “Lise Tanıtım Ekipleri” öğrencilerimize okulları hakkında bilgiler verdiler. Öğrencilerimize liseye hazırlanma sürecinde “Lisede Akademik ve Sosyal Yaşam” ve “Hedef Belirlemenin Önemi” konularında deneyimlerini aktardılar. Öğrencilerimiz, panelin soru cevap bölümünde okullarla ilgili merak ettikleri detaylarla ilgili bilgi sahibi oldular.

Etkinliğimizin üçüncü gününe kariyer serüvenlerine farklı uzmanlık alanlarında devam eden konuklarımızın desteğiyle devam edildi. Öğrencilerimiz, ilgi duydukları mesleklere dair merak ettikleri soruları “Meslek Atölyeleri”nde konuklarımıza sorma fırsatı buldular. “İlham Veren Kariyer Öyküleri” temasıyla çevrim içi olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin son oturumunda öğrencilerimiz, Burak Günbal’ı dinleme fırsatı elde ettiler. Günbal, kariyer süreci ve yapay zekâyla ilgili projelerine dair deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı. İELEV Okulları Akademik Koordinatörü Merih Banu Keskin’in kapanış konuşmasında öğrencilerimize verdiği kıymetli önerilerle Kariyer Günlerimiz tamamlandı. Değerli konuklarımıza katkıları için teşekkür ederiz.

İELEV Okulları Rehberlik birimleri olarak etkinliğimizin tüm katılımcılar açısından keyifli ve verimli geçtiğini umuyoruz. Gelecek eğitim öğretim yılındaki etkinliğimizde konuklarımız ve öğrencilerimizle yeniden bir araya gelebilmeyi diliyoruz.


Foto Galeri