13.12.2022

Kapsayıcı Dil Eğitimi Atölyesi

İELEV Özel İlkokulu / Ortaokulumuzda Hrant Dink Vakfının yürütücülüğünde Kapsayıcı Dil Eğitimi kapsamında 6. sınıflarımıza yönelik Demokracity atölyesi düzenlendi. Her sınıf için ayrı ayrı düzenlenen atölyelerde öğrencilerimiz iş birlikli çalışma ile demokratik, insan haklarına dayalı bir yaşam için çalışmalar yaptılar. Her grup ayrı ayrı siyasi partiler oluşturup, bir kentte olması gereken önceliklerini belirleyip, bu konu hakkında parti programı ve planı oluşturarak tartışmalar yürüttüler ve ortak bir kent yarattılar. Bu çalışma ile  öğrencilerimiz iyi bir yaşam için nelerin gerekli olduğunu, devletin ve partilerin görevlerini sorgulayarak öğrenme, farklı fikir ve öncelikleri görme, eleştirel bakış açısını geliştirme imkânı buldular.