6.10.2023

İstanbul’un Kurtuluşunun 100. Yılını Kutladık

İmparatorluklara başkentlik yapan, binlerce resme model olan, adına şarkılar bestelenen, birçok şairin şiirine konu olan büyülü şehir İstanbul’un kurtuluşunun 100. yıl dönümü, hepimiz için anlamlı. 

I. Dünya Savaşı’nın ardından 30 Ekim 1918’de İtilaf Devletleri, donanmalarını Haydarpaşa önlerine demirleyip İstanbul’a girerek işgallerini fiilen gerçekleştirmiş ve 16 Mart 1920’de İstanbul’u resmen işgal etmişlerdir. Bunun üzerine Mustafa Kemal Atatürk, İtilaf Devletleri’nin zafer bayraklarını açarak İstanbul Limanı’na girdiğini görünce, “Geldikleri gibi giderler.” diyerek haklılığını bir kez daha göstermiştir. Türk ordusunun “Büyük Kurtuluş Mücadelesi”nde gösterdiği kutlu başarıdan sonra Mustafa Kemal, 6 Ekim 1923 Kurtuluş Günü’nde halkı selamlayarak öngörüsünü bir kez daha doğrulamıştır. 

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri olarak bu anlamlı günü 6 Ekim 2023’te okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirdiğimiz programla kutladık. “İstanbul’un Kurtuluşu” adlı video sunumuyla başlayan program, 8. sınıf öğrencimiz Vedat Erol Dikmen’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. İstanbul temalı görsellerle paylaşılan şarkıların ardından “Öğretmenlerin Diliyle Güzel İstanbul” adlı şiir dinletisi yapıldı. Programın son bölümünde sahne alan 5. sınıf öğrencimiz Hekim Sidar Anık’ın keman performansı da izleyenlerden ve katılımcılardan büyük alkış aldı.


Foto Galeri