7.10.2019

“İstanbul’ un Kurtuluşu’ nun 96. Yılı” nı Kutladık

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu olarak 07 Ekim 2019 Pazartesi günü dünyanın iki kıtasını; sevgi, barış ve misafirperverlikle birleştiren İstanbul’un kurtuluşunun “96. Yıl Dönümü” nü kutladık.

Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi İstanbul; "İki büyük cihanın kesinti noktasında, Türk vatanının ziyneti, Türk tarihinin serveti, Türk milletinin gözbebeği İstanbul, bütün vatandaşların kalbinde yeri olan şehirdir." Bizler de imparatorluklara başkentlik yapan, binlerce resme model olan, adına şarkılar bestelenen, birçok şairin şiirine konu olan büyülü şehir İstanbul’ un kurtuluş gününü her yıl olduğu gibi bu yıl da anmanın mutluluğunu yaşadık.

Türkçe Bölümü tarafından 7. sınıf öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen  “İstanbul” temalı şiir dinletisi, günün anlam ve önemini belirten öğrenci konuşması ile 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz edebiyat ve tarihin iç içe geçtiği keyifli bir törene tanıklık ettiler.