7.10.2019

“İstanbul Tarihî Yarımada” da Bir Gün

3 Ekim 2019 Perşembe günü sosyal bilgiler dersi kapsamında İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerimizle “İstanbul Tarihî Yarımada” gezisi gerçekleştirdik.

Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Cami ziyaretlerimizin ardından Doğu Roma İmparatorluğu döneminde Hipodrom, Osmanlı Devleti döneminde “At Meydanı” olarak adlandırılan günümüz Sultanahmet Meydanı’ ndaki “Yılanlı Sütun”, “Örme Sütun”, “Dikili Taş” ve “Alman Çeşmesi” ni inceleyen öğrencilerimiz çeşitli medeniyetlerin, yaşadıkları şehirde bıraktıkları izler üzerine düşündüler. Gezimizin devamında ise Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ ni gezip Türk ve İslam kültürüne ait eser incelemelerini yaptılar.

Gezimiz, öğrencilerimizin tarihî mekân, nesne ve yapıları tanıması, bunları kültürel ögelerle ilişkilendirmesi, kültürel özellikleri tanıması, ortak mirası koruyup bu mirasın önemini fark etmeleri adına oldukça verimli ve bir o kadar da keyifli bir gezi olmuştur.