2.6.2023

II. Gökyüzü Şenliğimizi Gerçekleştirdik

İELEV Özel Ortaokulumuz tarafından, öğrencilerimizin astronomiye olan ilgilerini artırmak, astronominin temel kavramları ile tanışmalarını sağlamak, astrobiyoloji çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmalarına katkıda bulunmak ve teleskoplar aracılığı ile gök cisimlerini gözlemlemelerini sağlamak amacıyla düzenlenen “II. Gökyüzü Gözlem Şenliği”nde 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz, hazırladıkları masa etkinliklerinde velileri ile birlikte uydular, meteorlar, teleskoplar, nebulalar, takımyıldızlar, roketler, kuyruklu yıldızlar ve gök atlası kullanımı ile ilgili çalışmalar yaptılar. İstanbul Kültür Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Koçer’in “Evrenin Derinliklerine Yolculuk” konulu sunumuyla, evrenin derinliklerine yolculuk etme fırsatı yakaladılar.  Öğrencilerimiz; teleskoplar aracılığı ile Güneş, Ay ve diğer gök cisimlerini gözlemlemenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadılar.