19.2.2020

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu “Kariyer Günleri”nin İkinci Günündeyiz

Kariyer Günleri Programının 2.günü olan 19 Şubat 2020 tarihinde birinci oturumda Dr. Şebnem Özdemir “Yapay Zeka ve Kariyer” adlı sunumuyla 7 ve 8. Sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek kariyer sürecine dair önerilerini paylaştı.

İkinci oturumda 7 ve 8. Sınıf öğrencilerimiz farklı liselerden gelen öğrenci tanıtım ekipleriyle buluştular. Okul tanıtım birimleri (İstanbul Erkek Lisesi, İELEV Özel Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi ve Haydarpaşa Lisesi) öğrencilerimize liseye hazırlanma sürecinde ‘Lisede Akademik ve Sosyal Yaşam’ ve ‘Hedef Belirlemenin Önemi’ konularında deneyim ve önerilerini aktardılar. Soru cevap bölümünde öğrencilerimiz okullarla ilgili merak ettikleri detaylarla ilgili bilgi sahibi oldular.

Üçüncü oturum olan Mesleki Tanıtım Oturumları’nda ise; 8. Sınıf öğrencilerimiz kendi seçtikleri meslek gruplarını tanımak üzere ilgilendikleri oturumlara katıldılar. Oturumlarda Sayın Gökhan Oral(Psikanalist), Sayın Engin Acığolu (Doktor), Sayın Tuna Aktuna(Girişimci), Sayın Ozan Havuzlu(Sporcu), Sayın Begüm Yiğit(Avukat) ve Sayın Güldiken Koç(Mühendis) öğrencilerimize mesleklerini tanıtmış ve öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşmışlardır. Meslek seçiminde kararsız olan öğrencilerimiz ise İnsan Kaynakları Uzmanı Sayın Senem Talu’nun “Lise veya Meslek Seçiminde Dikkat Edilecek Kriterler ve Yetkinlikler” temalı sunumuna katılmışlardır.

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğimize katkıları için değerli konuklarımıza teşekkür ederiz.


Foto Galeri