18.2.2020

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencilerimiz Kariyer Günleri Programımızın İlk Gününe Katıldılar

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü tarafından 8. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak ortaöğretim kurumlarını tanımaları, hedeflerini belirlemeleri amacıyla kariyer günü etkinlikleri planlanmaktadır. Öğrencilerimizin geleceğe yönelik sağlıklı ve doğru kararlar alabilmelerine destek olabilmek ve önemli bir dönüm noktası olan lise seçimi konusunda onları bilgilendirmek amacıyla yapılan “Kariyer Günü” etkinliğimize başladık.

18.02.2020 tarihinde yapılan Kariyer Günü programı, “Bir Üst Eğitim Kurumuna Geçiş Süreci”, “Lise Tanıtımları ve Farklı Kariyer Öyküleri” başlıklı oturumlardan oluşmuştur. Lise tanıtımı oturumlarının ilk gününde eski mezunlarımız İstanbul Amerikan Robert Lisesi Öğrencileri; Burak Akkoçoğlu ve Emir Alp Toker, Alman Lisesi Öğrencileri; Mina Irmak Tezcan, Ada Zeynep Bul ve Korkmaz Alp Tuygun, Sankt Georg Avusturya Lisesi Öğrencileri; Selin Gümüş ve Ada Göksu Doğu, Sankt Georg Avusturya Lisesi ve Ticaret Okulu Öğrencisi; Elif Su Yazıcıoğlu, Saint Joseph Fransız Lisesi Öğrencisi; Ege Bora Altın, Beşiktaş Anadolu Lisesi Öğrencisi; Eren Ersen, Saint Benoit Fransız Lisesi Öğrencileri; Gökdeniz Bozdağ ve Naz Nazlı, Özel Enka Lisesi Öğrencileri; Irmak Üstün ve Sezer Can Kabataş, Özel Irmak Lisesi Öğrencisi; Mehmet Faruk Batırel, TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi Öğrencisi; Yiğit İskender Efe, Özel TED Rönesans Koleji Lisesi Öğrencisi; Ege Çebi ile Uludağ Üniversitesi Öğrencisi; Zeynep Kökten okullarını tanıttılar.  Mezunlarımız, 8.sınıf öğrencilerimize okudukları okullarda öğrenci olmanın onlara ne gibi faydalar sağladığını ve okul hayatlarının nasıl olduğunu anlattılar.

Etkinliğimizin panel biçiminde düzenlenmiş “Bir Kariyer Öyküsü” adlı oturumunda Sayın Ali Sunal ve “Yeni Nesil İşler” adlı sunumuyla UNDP, Hedefler İçin İş Dünyası Platform Direktörü Sayın Pelin Kihtir değerli katkıları ile öğrencilerimize kariyer süreçlerine dair ışık tuttular.

Değerli konuklarımıza katkıları için teşekkür eder, öğrencilerimize eğitim ve kariyer yolculuklarında başarılar dileriz.


Foto Galeri