11.10.2019

İELEV ÖZEL 125. YIL 3. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ RAHMİ MÜZESİ’NDE PLANETARYUM’U GEZDİLER.

İELEV ÖZEL 125. Yıl İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerimiz, 10 Ekim Perşembe günü Rahmi Koç Müzesi   Keşif Küresi’ni  (Planetaryum)gezdiler.

Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi dersleri  kapsamında planlanmış olan, “Gezegenimiz Dünya” ünite konularını, keşif küresinde gök bilimi hakkında gördükleriyle ilişkilendirme, gök biliminden sanata, iklim değişikliğine, eğitimden teknolojiye kadar çok geniş bir çerçevede düşünmek, gözlemlemek ve  öğrenmek için  gezilerini gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimiz, Cassini- Huygens uzay aracıyla da Güneş Sistemi’ne ve Satürün’ ün halkalarının gizemini keşfederek, sanal ortamda birebir yaşayarak, öğrenerek, eğitici ve eğlenceli bir deneyim kazandılar.

Planetaryum gezisinin yanı sıra Rahmi Koç müzesinde zeytinyağı imalatı bölümünde de sunumları izleyerek geçmişten günümüze zeytinyağı üretimini yerinde yaşamanın keyifli  anlarını yaşadılar .