30.5.2025
30 Mayıs 2025 Cuma akşamı, İELEV 125. Yıl Ortaokulu bahçesi ve konferans salonu, bilimle dolu, yıldızlarla süslenmiş bir gecede öğrencilerimizi ve velilerimizi ağırladı. Gözlem Şenliği, Uzay Kâşifleri Kulübü’nün düzenlediği interaktif etkinliklerle başladı. Bahçede kurulan farklı tematik masalarda öğrenciler “Gök Atlası” hazırladılar, James Webb Uzay Teleskobu ve Rozetta Uzay Aracı’nın modellerini incelediler, kuyruklu yıldızları ve nebulaları kendileri modelleyerek gökyüzünün sırlarına dokundular. VR gözlüklerle yapılan sanal uzay yolculuğu ise küçük kâşiflerimiz için unutulmaz bir deneyim oldu.
Bilim dolu bu gecede Prof. Dr. Dursun Koçer ve Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Yelkenci, uzay araştırmalarının güncel gelişmelerini ve bilinmeyen yönlerini katılımcılarla paylaştı. Konferans salonundaki sunumlar öğrencilerimize ilham verirken velilerimiz için de bu şenlik, evrenin gizemlerine açılan bir pencere oldu.
Gecenin finalinde ise katılımcılar, okul bahçesinde teleskoplarla yapılan gökyüzü gözlemi ve belgesel gösterimi ile yıldızların altında bilimle baş başa kaldılar.
İELEV ailesi olarak öğrencilerimizi bilimsel merakla buluşturmaktan mutluluk duyuyor, bu özel geceye katkı sağlayan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.