29.2.2020

İELEGO Takımından Çok Güzel Performans

29 Şubat 2020 Cumartesi günü, İELEV Özel Ortaokulu 5 ve 6. sınıf öğrencilerimizden oluşan İELEGO takımımız “Şehri Şekillendir” temalı FIRST Lego League 16. Sezon Turnuvası’na katıldı. Küçücük elleri, büyük beyinleriyle legodan tasarladıkları ve programladıkları robotları; turnuvadaki robot performansında 300 puan alarak 36 takım arasında 8. sırada yer aldı. Aynı zamanda öğrencilerimiz hazırladıkları “Bakteri Miktarını Gösterir Çöpten Yapılan Biyosensör, Metalse Açılır, Dolunca Uyarır Atık Konteynerdeki Akıllı Sensör” adlı yenilikçi projelerini, başarıyla sundular. Projenin deneysel çalışmaları konusunda Marmara Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz KABAPINAR’dan destek aldılar. Öz değerler sunumunda ise takım ruhunu ve enerjilerini çok güzel bir şekilde jüriye yansıttılar. Takımda görev alan tüm öğrencilerimizi kutluyor, onlara destek olan takım koçları Sn. Sema Küçükmert ERTEKİN’e teşekkür ediyoruz.