12.10.2020

“Hayat Okulu” Projesinde Anasınıfı, 1, 2, 3 Ve 4. Sınıflarla İlk Adım!

Hayat Okulu, ana sınıfından 8. sınıfının sonuna kadar öğrencilerimizde yaş seviyesi ve onlardan beklediğimiz davranış gelişimine göre oluşturulmuş, öğrencilerimizin farklı alanlardaki görgü davranışlarını içselleştirmelerini hedefleyen bir programdır. Bu programda, Rehberlik ve Psikolojik Danışma ve Fen bölümleri koordinatörlüğünde temaya göre; Beden Eğitimi, Görsel Sanatlar, Sosyal Bilgiler, Türkçe ve Müzik bölümleri, ilgili anasınıfı öğretmenleri, sınıf öğretmenleri ve drama öğretmeniyle birlikte tasarlanan tematik etkinlikler yapılacaktır.

12-16 Ekim haftasında PDR ve Fen bölümleri tarafından tasarlanan “Hayat Okulu” programı kapsamında; rehberlik derslerinde anasınıfı, 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerimize Rehberlik ve Psikolojik Danışma öğretmenleri tarafından, Okul Hayatımda Günlük İşler Kılavuzu etkinliği yapılmıştır. Öğrencilerimiz bu etkinliklerdeki sunumlarla “Zaman nedir? Zaman nasıl iyi değerlendirilebilir? Bir gün nasıl planlamalıdır? Uzaktan okul zamanını planlamak için nasıl organize olmak gerekir?” sorularına yanıt buldular. “Zaman Makinesi” filminden bir kesiti ilgiyle izlediler ve zamanla her şeyin değişebileceği konusunda farkındalık kazandılar.

İELEV'den mezun olan her öğrencimizin Hayat Okulu'ndan da mezun olmasına, bu projemizin de katkı sağlamasını diliyoruz.