15.6.2021

Hayat Okulu “Adabıyla Yemek Yiyorum - Afiyet Olsun!” Etkinliği

15 Haziran 2021 Salı günü 6. sınıf öğrencilerimize, “Hayat Okulu” programı kapsamında; PDR, Fen ve Sosyal bölümleri tarafından tasarlanan "Adabıyla Yemek Yiyorum, Afiyet Olsun!" etkinliği yapıldı. Etkinlikte yemek sektöründe uzun yıllar çalışmış eski velimiz Sn. Celal Akkök öğrencilerimize; sofra adabı, sofranın bize söyledikleri ve sofra sanatı konularında deneyimlerini aktardı. Sosyal Bilgiler Bölümü öğretmenlerimiz yemek kültürü, Osmanlı mutfağı, Türk mutfağı, gastronomi ve Türkiye’de dünya gastronomi listelerine girmiş kentler konularında paylaşımlar yaptı. PDR öğretmenimiz Sn. Ayşen Akayoğlu sofranın birleştirici yanı, bizlere hissettirdikleri ve üzerimizde yarattığı olumlu etkiler, Fen Bilimleri Bölümü öğretmenlerimiz de sofra ve sağlık konusuna değindi. Etkinliğin, öğrencilerimizin “yemek” konusuna farklı açılardan bakabilmelerinde etkili olacağını düşünüyoruz.