19.1.2021

Hangi Müzeyi - Hangi Sergiyi Gezsem?

Hayat Okulu ''Hangi Müzeyi, Hangi Sergiyi Gezsem?'' Etkinliği

19 Ocak 2021 Salı günü 4.sınıf öğrencilerimize “Hayat Okulu” programı kapsamında PDR, Görsel Sanatlar ve Fen Bilimleri Bölümleri tarafından tasarlanan “Hangi Müzeyi,Hangi Sergiyi Gezsem?” etkinliği yapıldı. Bu etkinlikteki amacımız, müze ve sergiler gezilirken olumlu davranışların neler olduğu konusunda öğrencilerimizi bilgilendirmekti. Sunumda; müzelerin tarihçesi, müze türleri, dünya ve Türkiye’deki önemli müzeler, farklı müzeler (Freud Müzesi, Masumiyet Müzesi), sergi ve bienallere de değinildi. Şu anda dünya ve Türkiye’de sanal olarak gezilebilecek müzelerle ilgili bilgi verildi ve bu müzeleri öğrencilerimizin aileleriyle birlikte gezmeleri önerildi. Öğrencilerimizin hayatlarına müze ve sergileri gezmeyi katmalarını ve izledikleri sunumun kendilerine yol gösterici olmasını diliyoruz.