23.2.2024

Grileşmek mi? Renklenmek mi?

İELEV Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerimizle Sosyal Bilgiler bölümü tarafından yürütülen Düşün-ü-yorum projemizin ilk etkinliğini gerçekleştirdik. Sosyal Bilgiler bölümü yürütücülüğünde yapılan proje kapsamında öğrencilerimiz düşünme becerilerini geliştiren çalışmalar yapıyorlar. Felsefi problemlerle tanışıyorlar, bir topluluk içerisinde sosyal becerilerini geliştiren paylaşımlarda bulunuyorlar.

Öğrencilerimiz, projenin ilk etkinliğinde “Grileşmek mi, Renklenmek mi?” başlıklı animasyon filminden yola çıkarak “Sıradanlaşmanın etkisi nedir? İnsanı mutlu ve mutsuz eden, farklılaştıran şeyler nelerdir? Rutinler iyi midir, kötü müdür?” soruları üzerine günlük hayatlarından örnekler de vererek tartışma ve yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı buldular.