28.5.2019

“Gençler Tarih Yazıyor” Proje Finalinde “Suriye İç Savaşı’ nın Ardından Türkiye’ ye Mülteci Göçü” Temalı Proje Çalışmamızı Sunduk

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu Sosyal Bilgiler Bölümü ve proje grubu öğrencileri olarak 26 Mayıs 2019 Pazar günü Tarih Vakfı yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Gençler Tarih Yazıyor” projesinin “Proje Finali” ne katıldık. Okulumuzun “Tarih Takımı” nda yer alan öğrencilerimizle katıldığımız projenin final oturumu, Özel ENKA Okullarının ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Katılımcı okullar, bu yıl "Toplumsal Tarihe Bireylerin Yaşamlarından Bakmak: Tarihi Eleştirel Olarak Anlama ve Yazmada Yaşam Yazımının Önemi" başlıklı projenin ana teması olan “Göç” konusunda hazırladıkları projelerini katılımcılarla paylaştılar.

Öğrencilerimizin “Savaş’ ın Getirdikleri: Bir Savaş Mağduru Tahani S.” başlığını verdikleri çalışmaları katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Yıl boyunca bilimsel araştırma basamaklarını izleyerek birer küçük tarihçi gibi çalışan; literatür taraması, sözlü tarih görüşmesi, görüşme deşifresi, poster hazırlığı, yaşam öyküsü yazımı gibi birçok çalışma gerçekleştiren öğrencilerimizi gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Foto Galeri