27.11.2021

Gençler Tarih Yazıyor

“Gençler Tarih Yazıyor” Projesi Sosyal Bilgiler Öğretmenlerimizin Tarih Vakfı Bünyesinde Online Katıldıkları Öğretmen Atölyesiyle Başladı

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu Sosyal Bilgiler öğretmenleri, 27 Kasım Cumartesi günü Tarih Vakfı bünyesinde “20. Yüzyılın On Yılları ve Kültür Tarihi” projesinin ilk aşaması olan online öğretmen atölyesine katıldılar.

Bu yıl “Kültür Tarihi” teması üzerinden yürütülecek projenin öğretmen atölyesinde; Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan’ın  "On Yıllık Dönemselleştirme Açısından Siyasal Tarih, Toplumsal Tarih ve Kültür", Erol Köroğlu’ nun “1908-1918 Arası Neden Uzun On Yıldır? Eleştirel Düşünme ve Tarih Öğretimine Dönük Bir Perspektif” ve Fırat Güllü’ nün "Tarih Vakfı Egˆitim Atölyelerinde Ne Yapmayı Amaçlıyoruz?" başlıklı oturumları yer aldı.

Sosyal Bilgiler öğretmenlerimiz katıldıkları bu atölyeyle, projede yer alacak öğrencilerle yıl boyunca sürdürecekleri çalışmanın başlangıcını yapmış oldular.