7.3.2024

“Fenimle Kodlar Mısın?” Projesinde Öğrencilerimizden Dijital Oyunlara Eleştirel Bakış

“Fenimle Kodlar Mısın?'” projesi kapsamında 6. sınıf öğrencilerimiz pHet Colorado etkileşimli eğitim platformunda “Yoğunluk” ve “Tanecikli Yapı” adlı dijital oyunları yönergelere uygun şekilde oynadılar. Oyunları değerlendirdiler ve oyunlara eleştirel bakış açısıyla yaklaşarak “Biz olsaydık bu oyunları nasıl tasarlardık?” sorusuna birbirinden yaratıcı yanıtlar verdiler. Öğrencilerimiz projenin bir sonraki adımında ilgili program dilini öğrenerek kendileri dijital oyun tasarlayacaklar. Fen Bilimleri ve Bilişim Teknolojileri bölümlerinin ortaklaşa yürüttüğü projemizin, öğrencilerimizin dijital alanı kendi yaratıcılıklarını geliştirmek için de kullanmalarına bir kanal açacağını düşünüyoruz.