15.4.2024

Erasmus + Project- Digital Cultural Heritage Uluslararası Proje Ortaklığı Etkinliğimizi Gerçekleştirdik

15-19 Nisan haftasında Avrupa Birliği Erasmus + Projesi kapsamında Norveç, Almanya ve İzmir’den okulların yer aldığı proje ortaklarıyla projede yer alan öğretmenlerimiz “Digital Cultural Heritage” projesini yürüttüler. Projenin açılış gününde İngilizce olarak okul tanıtımı, müzik performansı ve kültürel mirasların önemi sunumunu yapan öğrencilerimiz, hem çevrim içi hem de yüz yüze katılımcıların takdirini topladılar. Dört gün boyunca kültürel miras ziyaretleri yapan katılımcılar sonrasında okulumuzun bilgisayar laboratuvarında çalışmalarını yürüttüler. 3D kamera ile Ayasofya Camisi çekimi sonrasında Ayasofya’nın tarihsel, kültürel ve mimari açıdan özellikleri için literatür taraması yapıldı. Öğretmenlerin ürünleriyle projenin İstanbul etabı tamamlandı. Tüm proje ortaklarına ve performans sergileyen öğrencilerimize teşekkür ederiz.