30.11.2020

Engelli Empati Programı

30 Kasım-4 Aralık 2020 tarihleri arasında 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yoönelik Beden Eğitimi, PDR ve Fen Bilimleri Bölümleri tarafından tasarlanan “Engelli Empati Programı” etkinlikleri yapıldı. 5. sınıf öğrencilerine rehberlik derslerinde “Inside Out” filminin bir bölümü sesli, bir bölümü sessiz olarak izletildi. Ardından öğrenciler tarafından interaktif şekilde işitme engellilerle empati konusunda paylaşım yapıldı. 6. sınıf öğrencilerine “Bedensel Engelliler Empati” sunumu yapıldı. Sunumda “Paralimplik Olimpiyatlar, Türkiye’de Bedensel Engelli Spor Branşları, Bedensel Engelli Basketbolu, Bedensel Engelli Voleybolu ve Bedensel Engelli Futbolu” konularında videolar izletilerek öğrencilerin duygu ve düşünceleri alındı. 7. sınıf öğrencilerine “Red Like The Sky” filmi izletildi ve filmin yorumlanması rehberlik derslerinde yapıldı. Filmin konusu, sonradan görme engelli olan ve şu anda İtalya’da ünlü bir ses yönetmeni olan bir çocuğun gerçek yaşam hikâyesidir. Öğrencilerin, engellilerin hayatlarındaki problemlerine çözüm bulabilmelerini ve “Engelli Empati” programının bu yolda iyi bir basamak olmasını diliyoruz.