5.5.2023

Enerji Müzesi Eğitim Gezisi

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerimiz “Madde ve Isı” ünitesi kapsamında enerji tasarrufunun önemine ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek amacıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi kampüsünde yer alan Enerji Müzesi’ne eğitim gezisi gerçekleştirdiler.

İstanbul’un ilk elektrik santrali Silahtarağa Elektrik Santrali’nin 109 yıl önce inşa edilen makine dairelerinin, güçlendirilip korunarak Santral İstanbul Enerji Müzesi’ne dönüştürüldüğü müzede öğrencilerimiz termik santrale ait makineleri ve jeneratörleri görme şansı elde ettiler.

Öğrencilerimiz; kendi elektrik enerjisini üretebileceği, pil olabileceği, manyetik heykeller yapabileceği, inatçı bir bavulla uğraşacağı, binlerce volta çekinmeden dokunabileceği ve daha birçok deneyi 22 etkileşimli ünitede eğlenceli bir şekilde test etme fırsatı buldular.

Atölye çalışmasında yenilenemez enerji kaynaklarının asit yağmurları, yüksek karbon ayak izi, hava kirliliği gibi etkileri nedeniyle bir an önce kullanımının bırakılması gereği ile ilgili poster çalışması yaptılar. Posterlerinde tasarruflu olmanın ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmenin önemine de dikkat çektiler.


Foto Galeri