29.6.2021

Düşünme ve Sorgulama Becerileri

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu Sosyal Bilgiler dersi telafi programı kapsamında 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimizle farklı konulardaki felsefî hikayelerden yola çıkarak öğrencilerimizin düşünme ve sorgulama becerilerinin gelişmesini hedeflediğimiz çalışmalar gerçekleştirdik. Sınıflarımızda karşıt fikirlere yönelik tartışmalar yaparak öğrencilerimizin farklı görüşlerin zenginliğini fark etmelerini hedeflediğimiz çalışmalarımızda, etkili dinlemenin gerçekleştirildiği, ön yargıların yıkılmaya çalışıldığı ve düşüncelerin özgürce ifade edildiği demokratik sorgulama alanları yarattık. Öğrencilerimizin bir konu hakkında çok boyutlu düşünmelerine, tez ve antitezler geliştirmelerine, kendilerini etkili bir şekilde ifade etmelerine önem vererek çalışmalarımızı tamamladık.