15.11.2019

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI HAFTASI’NDA ÇOCUK HAKLARINA YOLCULUK ETTİK

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu olarak 11 ve 15 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladık. Okul açılış töreninde 5.sınıf öğrencilerimizin çocuk haklarıyla ilgili günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşma ve okunan şiirler ile başlayan bu anlamlı gün, teneffüslerde yapılan çocuk ve çocuk hakları temalı şarkıların dinletisiyle devam etti. 

5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz “Mavi Bisiklet” filmini izlediler. Bu filmle öğrencilerimiz, farklı yaşam şartlarına sahip diğer çocukların dünyasına konuk oldular. Öğrencilerimiz filmin ardından dağıtılan film analizi çalışmalarında düşüncelerini belirttiler, değerlendirmelerde bulundular. 

5. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla “Söz Küçüğün Kutu Oyunu” etkinliği gerçekleştirildi. Çocukların gündelik yaşamları ve hakları arasında ilişki kurmalarını, hakları hakkında bilgi ve farkındalık düzeylerini arttırmayı amaçlayan bu oyun sayesinde öğrencilerimiz çocuk haklarını yeniden inceleme ve bu haklar üzerine düşünme fırsatı elde ettiler.

Ayrıca 5. sınıf öğrencilerimizin sosyal bilgiler dersi kapsamında gerçekleştirdikleri çocuk hakları temalı, kanıt temelli çalışmalarla konuyla ilgili farkındalıklarının arttırılması hedeflendi.

Öğrencilerimizin aktif olarak yer aldıkları bu etkinliklerle, “çocuk” ve “hak” kavramları üzerinde farkındalık yaratmanın mutluluğunu yaşadık.


Foto Galeri