5.3.2021

Dijital Gelecekte Kariyer

İELEV Okulları Kariyer ve Yaşam Becerileri Ofisi tarafından 2-5 Mart 2021 tarihlerinde “Dijital Gelecekte Kariyer” başlığı ile Kariyer Günleri etkinlikleri gerçekleştirildi. 

Kariyer ve Yaşam Becerileri Ofisi çatısı altında üç okulumuzun Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisleri  ortaklığı ile “Dijital Gelecekte Kariyer” temasıyla düzenlediğimiz Kariyer Günleri etkinliği, 2-5 Mart 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. 

Etkinliğimizin ilk gününde, 7-8. Sınıf öğrenci ve velilerimiz, okullarımızdan farklı yıllarda mezun olan, şu anda lise öğrenimlerine devam eden mezun öğrencilerimiz ile bir araya gelerek sınava hazırlık süreçlerini, okul hayatlarını ve deneyimlerini dinleme fırsatı buldular. Etkinliğimizin ikinci gününde,  öğrencilerimiz İELEV Okullarının tarihine tanıklık etmiş, öğrencilerimiz ile benzer yaşantılar deneyimlemiş ve şu anda meslek yaşamlarına farklı sektörlerde devam eden konuklarımız ile buluşup, kendilerinin kariyer öykülerini ve önerilerini dinlediler. Etkinliğimizin üçüncü gününde, öğrencilerimiz tiyatro ve sinema sanatçısı Güven Kıraç ile buluştular ve kendisinin oyuncu olma serüveni ve bu mesleği icra ederken ne türden deneyimleri olduğu üzerine kendisinden bilgi alma fırsatı elde ettiler. Ardından; kariyer serüvenlerine farklı uzmanlık alanlarında devam eden konuklarımızın desteği ile gerçekleşen meslek tanıtım oturumlarında öğrencilerimiz, ilgi duydukları mesleklere dair merak ettikleri soruları konuklarımıza sorma fırsatı buldular. “İlham Veren Kariyer Öyküleri” teması ile gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin son gününde; öğrencilerimiz öncelikle Dr. Şebnem Özdemir tarafından “Kariyerde Özgürleşmek ve Özgünleşmek” başlığı ile gerçekleştirilen sunumu izleme ve kendisinin kariyer planlamasına dair önerilerini dinleme fırsatı elde ettiler. Ardından Tolga Ekren (İEL ‘97), Bora Aksoylu (İEL ‘02) ve Özgür Soner (İEL ‘97) ile bir araya gelen öğrencilerimiz dijitalleşme sürecinin kariyer bağlamında getirdiği dönüşümlere odaklanılan “Dijital Gelecekte Kariyer” başlıklı bir panele katılım sağladılar. Panelin ardından öğrencilerimiz, Ongun Tan tarafından gerçekleştirilen “Girişimci Gibi Düşün” başlıklı sunum ile girişimci bir düşünme alışkanlığını gündelik hayatlarına nasıl eklemleyebilecekleri üzerine bilgi edinme ve Ongun Tan’ın girişimcilik öyküsünü dinleme fırsatı yakaladılar. 

Kariyer ve Yaşam Becerileri Ofisi olarak etkinliğimizin tüm konuklarımız ve öğrencilerimiz adına keyifli ve verimli geçmiş olduğunu umuyor, gelecek seneki etkinliğimizde konuklarımız ve öğrencilerimiz ile okullarımızda yeniden bir araya gelebilmeyi diliyoruz.


Foto Galeri