8.4.2021

Dede Korkut Hikâyeleri’nde Değerler Eğitimi

Okuma kültürünün gelişmesi ve okunan eserlerin değerlendirilmesi okulumuzda Türkçe derslerinin müfredat kazanımlarında uygulanan bir programdır. Bu anlamda, 6. sınıf öğrencilerimizin okudukları, Türk edebiyatının ilk yazılı eserlerinden olan “Dede Korkut Hikâyeleri” adlı kitabın içerdiği yaşama dair değerlerin kazanımlarıyla ilgili “Dede Korkut Hikâyeleri” üzerine uzun yıllar çalışmalar yapmış ve bu konuda yazdığı makaleleri yurt içi ve yurt dışındaki saygın üniversitelerde ders olarak okutulmuş Türk Dili ve Edebiyatı akademisyenlerinden Sayın Dr. Halide Gamze İnce Yakar hocamız; öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide; okunan kitaptan yola çıkılarak sevgi, empati, eşitlik, özveri gibi değerler üzerinde duruldu. Ayrıca kitap okumada dikkat edilmesi gereken noktalar üzerine yapılan incelemeler, kazanım olarak öğrencilerimizle paylaşıldı.