13.5.2021

CAS Projesi ile Geri Dönüşüm

IB öğrencilerimiz İELEV Doğa Öncüleri Kulübü kapsamında, İELEV Özel İlkokulu/ Ortaokulu öğrencilerimizle CAS projesi gerçekleştirdiler. Bu proje ile hedefimiz geri dönüşümün önemine dikkat çekmek ve öğrencilerin farkındalığını arttırmaktı.

Öncelikle Zoom üzerinden 1 ve 2. sınıflara geri dönüşümün önemini oyunlarla anlattık. Bu deneyim hem bizim için hem de öğrenciler için çok eğlenceli ve öğreticiydi. Sonrasında 3. ve 4. sınıflar ile bilgilendirici online bir aktivite gerçekleştirdik. Bu etkinliklerden sonra, onlar için hazırladığımız videoları sınıflarında izlediler. Bu videolarda geri dönüşüm kutularından, tek kullanımlık plastiklere kadar pek çok konuya değindik ve doğamızı korumak için plastik ürünler yerine kullanabilecekleri farklı alternatifler önerdik. Bilgilendirmeler sonrasında 1 ve 2. sınıflar için resim, 3 ve 4. sınıflar için kostüm tasarlama yarışması düzenledik. Bu etkinlikler ile öğrencileri eğlenerek öğrenmeye ve konu ile ilgili düşünmeye teşvik ettik.

Yarışma sonunda her iki okulun öğretmenlerinden ve kulüp öğrencilerinden oluşan jürimiz, katılan eserleri değerlendirdi. Daha sonra İELEV Cağaloğlu İlköğretim Okulu online bayrak töreninde jüri değerlendirmesini açıklayıp öğrencilere teşekkür sertifikalarını sunduk. Katılan tüm öğrencilere konuya duyarlılıkları ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ödül almaya hak kazanan öğrencilerin eserlerini burada sizlerle de paylaşmak istedik. Öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. 

*Geri Dönüşümün Resmi* 

En Özgün Çalışma Ödülü: Elif Deniz 2-A

En Renkli Çalışma Ödülü: Ela Ekici 1-C 

En Çevre Dostu Çalışma Ödülü: Lara Gülçür 1-C 

En Özenli Çalışma Ödülü: Mira Düzgüngü 2-B 

Jüri Özel Ödülü: Maya Gökçe 1-A 

*Geri Dönüştür, Tasarla*

En Yaratıcı Çalışma Ödülü: Nil Ertekin 3-C "Başımın Üstünde Yerin Var"


Foto Galeri