15.10.2019

Avrupa Kodlama Haftası

Her yıl kutlanan Avrupa Kodlama Haftası bu yıl da tüm dünyada 05-20 Ekim 2019 tarihleri arasında kutlanıyor.

Avrupa Kodlama Haftası kapsamında, bilgisayar bilimleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimizle yapılan etkinliklerde “Algoritma Dünyası” konusu üzerinde duruldu. 07-15 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılan etkinliklerde 1. sınıf öğrencilerimizle “robot arkadaşım” adlı oyun oynandı. Bu oyunda öğrenciler birbirlerine, robot gibi komutlar vererek senaryodaki hedefleri gerçekleştirdiler. 2. sınıflarda “makinelerin dili” adlı etkinlik yapıldı. Öğrencilerimiz, makinelerin dili olan ikilik sayı sistemiyle tanıştılar ve kendi adlarını makine dilinde yazdılar. 3 ve 4. sınıf öğrencilerimiz, algoritmalar yazmak yerine “compute.it” sitesini kullanarak yazılmış algoritmaları çözdüler. 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz de yapılan etkinlikte “Swift Playground” adlı tablet uygulamasını kullanarak Swift programlama diliyle tanıştılar. Oyun tabanlı olan bu uygulamada, basit yollarla herkesin makineleri kodlayabileceğini öğrendiler.