15.10.2019

6. Sınıf Öğrencilerimiz “Küçük Tarihçiler Günümüzdeki Geçmişin İzini Sürüyor” Proje Süreçlerine Yerel Tarih Eğitimiyle Başladılar

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerimiz 07-10 Ekim 2019 tarihleri arasında sosyal bilgiler dersi kapsamında “Yerel Tarihi Eğitimi” ne katıldılar. Gerçekleştirecekleri projenin ilk aşaması olan bu eğitimle öğrencilerimiz, tarihin ulusal ve uluslararası siyasi, ekonomik ve askeri gelişimlerden ibaret olmadığını, geleneksel tarih anlatısı içinde göz ardı edilen sıradan insanın ve mekânın da tarihin bir parçası olduğunu görme fırsatı elde ettiler. Uzun erimli bir proje sürecine adım atan öğrencilerimizin bu projeyle, parçası oldukları çevreyi ve toplumu anlayarak sorumluluk ve ait olma duygusu kazanmaları, gündelik yaşamın tarihine yolculuk ederek araştırma becerilerini geliştirmeleri ve tarihe yönelik farklı bir bakış açısı elde etmeleri hedeflenmektedir. Aldıkları bu eğitimle kendilerine “Küçük Tarihçi” unvanını verdiğimiz öğrencilerimize proje kapsamında yürütecekleri araştırma çalışmalarında başarılar diliyoruz.