10.10.2019

5. Sınıf Öğrencilerimiz İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ nde Mezopotamya ve Anadolu Uygarlıklarının İzlerini Sürdüler

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerimiz sosyal bilgiler dersi kapsamında 10 Ekim 2019 Perşembe günü İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ ni ziyaret ettiler.

Gezi sırasında öğrencilerimiz İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ nin, Eski Şark Eserleri Müzesi ile Arkeoloji Müzesi binalarında bulunan Mezopotamya ve Anadolu uygarlıklarına ait zengin koleksiyonu yakından inceleyerek, bu uygarlıkların insanlık tarihine katkıları üzerine düşünme fırsatı buldular. Kültürel miras, arkeoloji, müze ve müzecilik konularında da bilgi edinen öğrencilerimiz, kendilerine verilen serbest zamanda ise eser inceleme çalışmalarını yaparak tarih ve sanat ilişkisini yakından incelemenin keyfini yaşadılar.

Kültürel mirasın ve tarihi eserlerin korunmasının önemine şahit olan öğrencilerimizin, böyle bir geziyle geçmişini bilen ve ona sahip çıkan bireyler olarak yetiştiklerini görmenin mutluluğunu yaşadık.