7.11.2023

5. Sınıf Öğrencilerimiz Biyomimikri ile Tanıştı

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerimiz, 7 Kasım 2022 Salı günü İELEMİMİKRİ projesi kapsamında biyomimikri eğitimi aldılar. Öğrencilerimiz, çevrim içi olarak bir araya geldikleri Biyomimikri Türkiye çalışanı Psikolog Furkan Bayrak’ın sunumunda biyomimikri nedir, biyomimikri çalışmaları hangi alanlarda yapılır, günlük yaşamımıza katkıları nelerdir gibi önemli soruların cevaplarını buldular. Sürdürülebilir tasarımlar ve teknolojiler yaratmak amacıyla gerçekleştirilen biyomimikrinin canlıların kullandığı stratejileri anlamaya, onlardan öğrenmeye ve onları taklit etmeye odaklanan bir bakış açısı olduğunu anladılar.

Biyomimikri örneklerini detaylı olarak inceleme fırsatı yakalayan öğrencilerimiz, kendi tasarımlarıyla ilgili sorularını da konuğumuza yönelttiler. Öğrencilerimizin, doğanın öğretileriyle gezegene daha az zarar veren çözümler geliştirmeye özen göstermesini önemsiyoruz. Bu bağlamda gerçekleştirdiğimiz eğitim çalışmalarıyla onları teşvik etmeye devam edeceğiz.