24.3.2021

27 Mart Cumartesi 20.30- 21.30 Saatlerinde Işıkları Kapatıyoruz - Yarınları Aydınlatıyoruz!

Dünya Saati (Earth Hour), dünyadaki çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Doğal Hayatı Koruma Derneği (WWF) tarafından 190 ülkeden milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleştirilen dünyanın en büyük çevre hareketidir.

“Dünya Saati” doğal alanların ve türlerin yok oluşuna, iklim krizine dikkat çekmek amacıyla her yıl mart ayının son cumartesi günü 20.30 – 21.30 saatlerinde tüm dünyada aynı anda gerçekleştirilmektedir. Bu küresel etkinlik; bir saatliğine ışıklarını kapatan görkemli yapılar, köprüler, şirket binaları ve bireylerle çevresel sorunlara gösterdiğimiz duyarlılığın küresel ifadesine dönüşmektedir. 

Bu yıl 27 Mart 2021 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan etkinliğe, Eko Tim temsilcisi öğrencilerimiz, pazartesi okul açılış töreninde yaptıkları duyuru ile dikkat çekmişlerdir.  Gerçekleştirilen “Dünya Saati” duyuru ve etkinlikleriyle, doğayla uyumlu hareket etme ve sürdürülebilir çevre anlayışını kurum kültürüne ve bir yaşam biçimine dönüştürmek hedeflenmiştir.

Bu hedef doğrultusunda tüm öğrenci ve velilerimizi yaşanılabilir bir dünya için 27 Mart 2021 Cumartesi günü 20.30 – 21.30 saatlerinde bir saatliğine ışıklarını kapatarak “Dünya Saati” etkinliğine katılmaya davet ediyoruz.


Foto Galeri