22.3.2021

22 Mart Dünya Su Günü’nü Kutladık

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu dünyada suyun giderek artan önemini dikkate alarak her yıl 22 Mart’ın “Dünya Su Günü” olarak kutlanmasına karar vermiştir. İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu Eko Tim öğrencilerimiz de 22 Mart Pazartesi günü sabah töreninde günün anlam ve önemine dikkat çeken bir konuşma yaptılar.

Günün anlam ve önemi için 5. sınıf öğrencilerimiz “Su Krizi” animasyon filmi sonrasında Dünya Su Günü’ne dair posterler hazırladılar. 6. sınıf öğrencilerimiz “Suyumuz Sonsuz Değil!” sloganıyla suyun bilinçli kullanımına dair farkındalık yaratan videolar çektiler.  7. sınıf öğrencilerimiz “Suyumuza Sahip Çıkalım!” temalı karikatürler çizdiler. Öğrencilerimiz, “Gün Harekete Geçme Günü, Yarının Suyunu Kurtarmak Bizim Elimizde!” sloganıyla su kaynaklarının bilinçli kullanımının önemine bir kez daha vurgu yaptılar. Unutmayalım; suyumuz sonsuz değil, suyumuza sahip çıkalım!