18.5.2022

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Kutladık

18 Mayıs 2022 Çarşamba günü, İELEV Özel Ortaokulu olarak Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı başlatmasının 103. yılını okulumuzda yaptığımız törenle kutladık. 7. sınıf öğrencilerimizden Ali AKAR ve Selin IŞIK’ın sunuculuğunu yaptığı törende Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sn. Göksu AKDAŞ ve 7. sınıf öğrencimiz Ela Naz ÇOPUR günün anlam ve önemine dair konuşmalarını yaptılar. Ardından 5. sınıf öğrencilerimizin dans gösterileri törenimize coşku kattı. 7. sınıf öğrencilerimizden Yiğit Sedat YILMAZ’ın seslendirdiği “ O Geliyor.” şiirine 5. sınıf öğrencilerimiz drama gösterileriyle eşlik ettiler. Ata’mızın cumhuriyeti ve istiklali gençliğe emanet etmesinin ve “İELEV”li öğrencilerin emanete sahip çıkmasının göstergesi olarak 7. sınıf öğrencimiz Mert AYVACIOĞLU  eşliğinde Gençliğe Hitabe’yi en gür sesimizle okuduk. 1. ve 2. sınıf öğrencilerimizin jimnastik gösterisi törenimize renk katarken Atatürk’ün spora verdiği önemi  bir kez daha vurguladık. Tüm öğrencilerimizin katılımı ile seslendirdiğimiz Gençlik Marşı ve 19 Mayıs Marşı ile törenimiz sona erdi.