30.3.2022

16.Tübitak Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Marmara Bölge Birincilik Ödülü

İELEV Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerimizden Efe Alikaya ve Reber Ülkü, plastik kökenli olmayan, biyouyumlu ve antiviral olan bir maske tasarlamayı amaçladıkları “Mikro Plastik Üretmeyen, Biyobozunur, Kendi Kendini Temizleyebilen, Antimikrobiyal, Covid-19’u Etkisizles¸tiren Bakır Su¨lfu¨r Nanoparc¸acıklı Maske” adlı projeleriyle, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda biyoloji alanında Marmara Bölge Birincisi olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar. Öğrencilerimizi ve kendilerine danışmanlık yapan öğretmenlerimizi kutluyor, bundan sonraki süreçte başarılarının devamını diliyoruz.