18.3.2024

109. Yılında Çanakkale Zaferi’ni Kutladık ve Şehitlerimizi Andık

İELEV Özel İlkokulu ve Ortaokulu olarak 18 Mart 2024 Pazartesi günü 109. yılında Çanakkale Zaferi’ni ve şehitlerimizi andık. Törenimizde Çanakkale Savaşı sırasında cephede ve cephe gerisinde yaşanan zorlukları anlatan şiirler, sunumlar ve türküler yer aldı.

Törenin sunuculuğunu 6. sınıf öğrencilerimiz Elif Şevval Ahıskalı ve Yavuz Efe Yıldız üstlendi. 6. sınıf öğrencimiz Elif Argın, genç yaşta savaşa katılan 15'lilerin hikâyesini duygulandıran bir sunumla aktardı. 5. sınıf öğrencimiz Demir Kılıç savaşa katılan efeleri temsil eden bir dans gösterisi yaptı. 6. sınıf öğrencilerimiz Elif İpek Topuz, Nil Ertekin ve Mila Laçin "Hey Onbeşli" türküsünü seslendirerek 15'lilerin kahramanlığını anlattılar. Törenin kapanışında ise 6. sınıf öğrencilerimiz hep birlikte Çanakkale Türküsü'nü okuyarak Çanakkale'de şehit düşen kahramanlarımızı saygıyla andılar.

Bu özel günde gerçekleştirdiğimiz anma programıyla, tarihteki bu zorunlu savaşın; sağladığı deneyimlerle ulusal ve evrensel barışa hizmet etmesi gerektiğini, savaşsız bir dünyanın da mümkün olabileceğine dair inancımızı bir kez daha vurguladık.


Foto Galeri