11.11.2023

10 Kasım’da Ata’mızın Doğduğu Evdeydik

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu ve İELEV Özel Ortaokulu 5., 6. ve 7. sınıf öğrencimizle 9-11 Kasım 2023 tarihlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etmek için Selanik’e bir gezi düzenledik. Ata’mızın doğduğu ve çocukluğunun geçtiği evde 10 Kasım sabahı gerçekleştirilen anma törenine katıldık. Sabahın erken saatlerinde Ata’mızın evine gelerek onun büyüdüğü, yürüdüğü, koşup oynadığı, okula gittiği evin bahçesinde bulunan nar ağacının altında onu anmak bizler için oldukça özel ve anlamlıydı.

Ata’mızın doğduğu evin dışında Kavala’daki Su Kemerleri, Liman, 19. Yüzyıl Neo Klasik Yapıları, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Heykeli, Teodora Kimissi Kilisesi; Selanik’teki Arkeoloji Müzesi, Makedonya&Trakya Bakanlık Binası, Rodanda, Şadırvan, Döner Kule, 19. Yüzyıl Neo Klasik Yapıları, Beyaz Kule, Bedesten, Hamza Bey Camisii, B. İskender-E. Venezelos-P. Konstantin Heykelleri, Ag. Dimitri, Egnatia, Tsmiski, Manastur, Langada, Nikis Caddeleri de gezi boyunca gördüğümüz yerler arasındaydı. Geziye katılan öğrencilerimiz, tarihî izlerle dolu gezimizde kıymetli ve unutulmaz birçok anı biriktirdiler.