10.11.2023

10 Kasım’da Ata’mızı Özlemle Andık

İELEV Özel 125. Yıl Anaokulu/İlkokulu/Ortaokulu olarak gerçekleştirdiğimiz anma töreninde yüksek insani özellikleri, açtığı medeniyet yolu ve bize emanet bıraktığı değerleriyle Ata’mızı bir kez daha andık. “Beni görmek demek, benim yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir.” vecizesiyle onun bizlere ışık olan ilke ve inkılaplarını, demokrasiye verdiği değeri ve en karanlık günlerde bile hiç sönmeyen mücadele azmini anladığımızı yineledik. Onun akıl ve bilimi hedef gösterdiği yolu kendimize rehber kılmaya söz verdik. Mustafa Kemal’den devraldığımız Cumhuriyet mirasına sahip çıkmaya, onun ulusal ve evrensel ideallerini koruyacağımıza, bu uğurda durmadan çalışarak üreteceğimize bir kez daha ant içtik.