Bizden Haberler< Geri dönün

9.10.2019

Öykü Yarışmasında Dünya Birinciliği

1 Temmuz 2019 tarihinde, Alman Dışişleri Bakanlığı, Aufbau Yayınevi, Tagesspiegel gazetesi ve Thalia Kitapçılığı tarafından ‘‘Freunde ohne Grenzen/Friends without Frontiers”, ‘‘Sınır Tanımayan Arkadaşlık” başlığı altında düzenlenen uluslararası Almanca/İngilizce şiir ve kısa öykü yarışmasının duyurusu 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimize geçtiğimiz öğretim yılı yapılmıştı.

Geçtiğimiz öğretim yılında okulumuza gelen ve bir yılda Almanca öğrenen öğrencimiz, 10 Yaşındaki Deniz Sinemillioğlu ‘‘Freunde ohne Grenzen/Friends without Frontiers‘‘ adlı uluslararası kısa öykü/şiir yarışmasında Suriyeli bir çocuğun Türkiye’deki uyum sürecini konu alan “İyi Bir Arkadaş/Ein guter Freund”  adlı hikayesiyle “10 yaş kategorisinde Dünya Birincisi” oldu.

Dünya Birincisi Deniz’in hikayesi ve en çok beğenilen diğer hikayeler Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan e-kitapta yer aldı. Öğrencimiz ayrıca, Alman Konsolosluğu tarafından ağırlanarak plaket ve hediye çeki ile ödüllendirildi.

‘‘Freunde ohne Grenzen/Friends without Frontiers‘‘ adlı e-kitabı buraya tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

•  İELEV Okulları “Apple Distinguished School” Oldu