Tanıtım günü kayıt formumuz için tıklayınız

Toplam: 237
9.11.2019
İstanbul Gezginleri Beşiktaş Gezisi

İstanbul Gezginleri olarak ikinci gezimize Beşiktaş ile devam ediyoruz. İlk olarak saat 9' da Kadıköy'de buluşarak gezimize başladık. Beşiktaş vapuruna binerek Boğaz’ın güzellikleri eşliğinde karşı yakaya geçtik. Beşiktaş İskelesi’nden Ihlamur Kasrı'na kadar yürüdük. Buraya ulaştığımızda bizi yeşillikler, ördekler ve tavus kuşları karşıladı. Beşiktaş'ta şehir merkezinde hiç beklemediğimiz bir tabloydu. Sakin ve huzurlu ortamında kasrı gezdik. Ardından hedefimiz Deniz Müzesi’ydi. Deniz Müzesi'nde Saltanat kayıklarını, Türkiye'nin denizcilik tarihinin önemli olaylarını, kişilerini müzenin geniş koleksiyonu sayesinde gezdik ve öğrendik. Sanatsal eser zenginliğiyle karşımıza çıkan Resim Heykel Müzesi'nde de 19. ve 20. yüzyıldaki Oryantalist ve Osmanlı sanatçılarının yaptığı resimler, resim sanatına bakışımıza farklı bir ışık tuttu. Gezimizde restore edilen Barbaros Hayrettin Paşa Türbesi'ne de uğramayı ihmal etmedik. Ne kadar restore yüzünden türbeyi göremesek de orayı ziyaret etmekten memnun kaldık. İstanbul' un sembollerinden biri olan Büyük Mecidiye (Ortaköy) Camii bizim gezimizdeki son durağımızdı. Öğle yemeğimizi yiyip Ortaköy’ü dolaştık. Dolu dolu geçirdiğimiz bu geziyi de başladığımız yerde Kadıköy Beşiktaş İskelesi'nde noktaladık. Gittiğimiz yerleri biz zevkle gezdik. Eğer gitmediyseniz İstanbul'umuzun bu güzel yerlerine gitmenizi öneriyoruz.

8.11.2019
Türkiye Hareketliliği

İELEV Özel Lisesi, 3-7 Kasım 2019 tarihlerinde KA229 Erasmus Plus Projesi kapsamında “Try to Tell a Timeless Tale” başlıklı projenin 4.hareketliliğine ev sahipliği yapmıştır. Beş ortak ülkenin yürüttüğü projenin Türkiye hareketliliğinde 23 öğrenci katılımcı ve 8 ortak okul öğretmeni okulumuz tarafından ağırlanmıştır. Konuk öğrenciler ev sahibi öğrencilerle ve ailelerle kalarak günlük hayatta takip edilen rutinlerle tanışmış ve yeni bir kültürü yakından tanıma fırsatı bulmuşlardır. Oryantasyon ve grup oyunlarında yer alan katılımcılar sınıf ziyaretleri yapmış, masal yazma atölyesinde gruplar halinde çalışmış ve ürünlerini oluşturmuş, rehber eşliğinde şehrin önemli din ve kültür merkezlerini ziyaret etmiş ve kültür gecesinde sunacakları performanslar için karışık gruplar halinde provalar yapmışlardır. Ev sahibi ve konuk öğrencilerin, öğretmenlerin ve ailelerin katıldığı kültür gecesinde güzel vakit geçiren katılımcılar 5 ülkenin masallarını sahneye koymuş ve ev sahibi aileler tarafından hazırlanan geleneksel yemekleri tatma fırsatı bulmuşlardır. Proje hareketliliği genel olarak projenin başlığına ve amacına çok uygun aktivitelerle dolu geçmiştir. Katılımcı öğrencilerimiz grupla çok rahat bir şekilde iletişim kurmuş ve yapılan bütün aktivitelerden hem keyif almış hem de büyük tecrübeler edinmişlerdir. İngilizce dilinin kullanımı, farklı kültürleri yakından tanıma, masallar ve efsaneler ile ilgili detaylı bilgiler edinme, sorunlara çözüm üretme, teknoloji kullanımı, farklılıklara saygı duyma ve uyum sağlama, grup çalışmasında bir takımın parçası olduğunu hissetme gibi alanlarda öğrenciler çok olumlu kazanımlarla hareketliliği tamamlamış ve katılım sertifikalarını almışlardır.

Toplam: 237
  •  İELEV Okulları “Apple Distinguished School” Oldu