Aday Öğrenci Sistemine Giriş için Tıklayınız

Toplam: 261
9.3.2021
Uluslararası 1 Idea 1 World İnovasyon Yarışması

İELEV Okulları öğrencileri katıldıkları Uluslararası 1 Idea 1 World inovasyon yarışmasında 731 proje arasından 19 proje ile finale kalmıştı. 7 Mart 2021 tarihinde gerçekleşen finalde ise 23 ülkeden finale kalan 347 proje ile öğrenciler, girişimciler ve şirketler birbirinden etkileyici projelerle yarıştılar. İELEV Okulları öğrencileri 17 ülkeden, 17 farklı jürinin değerlendirmesiyle büyük bir başarı kazanarak; projeleriyle Türkiye’ye 1 GÜMÜŞ ve 4 BRONZ madalya kazandırdılar. İELEV Özel 125.Yıl Ortaokulu öğrencilerimiz Utku Teker, Barış Eren Mörek ve Doruk Ulufi maker kulübündeki çalışmaları sonucunda geliştirdikleri "Recycling of Technological Devices” (Teknolojik Cihazların Geri Dönüşümü) projesi ile GÜMÜŞ madalya kazandılar. İELEV Özel Ortaokulu öğrencilerimiz Alp Yelmer, Defne İnci Ulus ve Özne Çelik “Tomorrow Projesi” kapsamında gerçekleştirdikleri; Digital Health Assistance (Dijital Sağlık Asistanı) projesi ile BRONZ madalya, Nil Ece Türe, Alpkan Bozkan ve Ayaz Soyuyüce - Disabled Ramp Controller (Engelli Rampası) projesi ile BRONZ madalya kazandılar. İELEV Özel Lisesi öğrencilerimiz; İdil Aslı Turası ve Ali Sevilir maker kulübündeki çalışmaları sonucunda ortaya çıkardıkları “Natural Disaster Saving Robot” (Doğal Afet Kurtarma Robotu) projesi ile BRONZ madalya kazandılar. Yine lise öğrencilerimizden Batuhan Ağalar ise “A Life Without Barriers” (Bariyersiz Bir Yaşam) projesi ile BRONZ madalya kazandı. WIIPA Türkiye Temsilcisi ve Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) Başkanı Bülent Kavaklı yarışma ile ilgili görüşlerini, “1 Idea 1 World yarışması uluslararası olma niteliği taşıyor ve bu yarışmada genellikle buluş, icat ve inovasyon tabanlı projelerin daha fazla yer aldığını görebilirsiniz. Yurt dışından olduğu gibi ülkemizden de bir çok başvuru kabul ettik ve ülkemiz adına 23 ülke ile yarıştık. Türkiye’ den katılan şirket, okul ve kurumlara dikkat ettiğimizde İELEV Okullarının fark yarattığını söylemek doğru olacaktır. Zira çok genç yaşlarda olmalarına rağmen gençlerin yarışmaya sıkı hazırlandıklarını gördük. Şüphesiz bu konuda İELEV Okulları kurucuları, idari ve öğretmen kadrosunun vizyonu ve çabaları yadsınamaz. Bu sebeple kendilerini tebrik ediyor ve gençlere verdikleri desteğin devamını diliyorum. Unutmayın 1 fikir dünyayı değiştirecek, güzelleştirecek potansiyele, güce sahip olabilir.” diyerek ifade etti. Öğrencilerimizi ve öğrencilerimize proje mentörlüğü yapan tüm öğretmenlerimizi kutluyoruz.

15.2.2020
İstanbul Gezginleri Balat Gezisi

İstanbul Gezginleri olarak üçüncü gezimiz olan Balat gezisine 15 Şubat 2020 günü saat 9’da Kadıköy- Beşiktaş iskelesinde toplanarak başladık. Vapurla geçtiğimiz Eminönü’nden Fener durağına kadar bir otobüs yolculuğu yaptık. İlk durağımız Bulgar Sveti Stefan Kilisesi idi. Kısa süre önce restorasyondan geçirilen görkemli kiliseyi ziyaretimiz sırasında kilisede sergilenen eski fotoğraflar sayesinde kilisenin eski haline dair bilgi sahibi olduk. Ardından inmesi çıkmasından zor olan Fener Rum Erkek Lisesi’ne giden yokuşu tırmanmaya başladık. Fransa’dan getirilen kırmızı tuğlalardan inşa edilmiş tarihi liseyi görme fırsatı bulduk. Sıradaki hedefimiz Fener Rum Patrikhanesi’ne yürüdük. Rumlar için önemi büyük olan Fener Rum Patrikhanesi’ni gezerken İstanbul’un kozmopolit yapısı hakkında daha fazla fikir sahibi olduk. Rotamızda Tahta Minare ve Ferruh Kethüda Camilerine de yer verdik. Gezimizin son durağı olan Surp Hıreşdagabet Ermeni Kilisesi’nde bu sayede yaşadığımız coğrafyanın zengin tarihi üzerinde bilgi sahibi olduk. Arkadaşımız Deniz Efe’nin tavsiyesi ile Fındık Kabuğu Köftecisi’ne gittik ve çok memnun kaldık. Dolu dolu geçirdiğimiz bu geziyi de başladığımız yerde Kadıköy-Beşiktaş İskelesi’nde noktaladık. Gittiğimiz yerleri zevkle gezdik. Siz de daha gitmediyseniz Balat’ı gezmenizi öneriyoruz. Arkadaşlarımızın da katılımını bekliyoruz.

Toplam: 261