Erasmus

ERASMUS PLUS PROGRAMI OKULLAR ARASI DEĞİŞİM ORTAKLIKLARI (KA229)
2018-2019

İELEV Özel Lisesi olarak Erasmus Plus Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Projesinde yer almaktan gurur duyuyoruz. Erasmus Plus, öğretmenlerin ve öğrencilerin dünyanın farklı ülkelerinden insanlarla iletişim kurmasını sağlayan uluslararası bir değişim programıdır.
Program katılımcılara farklı kültürleri öğrenme fırsatı verir.

Okulumuzda yürütülecek olan “Try to Tell a Timeless Tale” başlıklı proje boyunca bütün ortaklar birbirlerinden folklor ve masallar öğreneceklerdir. Proje Avrupa’nın farklı ülkelerinden insanlarla tanışmaya, farklı kültürleri tecrübe etmeye ve okulda öğrendikleri yabancı dili kullanmaya olanak sağlayacaktır. Projede yer alan öğrenciler iletişim becerilerini geliştirme şansına sahip olacak, ayrıca öğrencilerin dünyayla ilgili bakış açıları zenginleşecektir.

Proje çalışmalarında farklı ülkelere ziyaretler yapılacak ve öğrenciler ortak okulların öğrencilerinin evlerinde misafir edilecektir. Bu uygulamalı yaklaşım, öğrencilerimizin değişime uyum sağlama yeteneklerini geliştirecektir.

Projede birlikte çalışılacak olan ortak okullar;

• IES Miguel Fernandez (Melilla, İspanya)
  • Emelwerda College (Emmeloord, Hollanda)
  • Hof Skole in (Hof, Norveç)
  • Wirral Grammar School for Boys (Wirral, Birleşik Krallık)

Öğrencilerimiz projenin başlangıç aşamasında lise binasının girişinde bir Erasmus Köşesi oluşturmuştur. Panoda ortak okullarla ve ülkelerle ilgili bilgiler sergilenmektedir. Öğrencilerimiz ayrıca ortak okulların öğrencileriyle Twinspaces platformu üzerinden iletişim kurmaya başlamışlardır.

Önümüzdeki 2 yıllık süreçteki planlarımız Hollanda, Norveç, İspanya ve İngiltere’ye seyahat etmeyi ve proje ile ilgili çalışmaları yürütmeyi içermektedir. İELEV Özel Lisesi öğrencileri, 2019 yılında ortak okulların öğrencilerine ev sahipliği yapacak, onları Türk kültürüne dahil ederek şehrimizi tanıtacaklardır.