GIB DP Müfredatı

İELEV Lisesinde IBDP (GIB)

İELEV Özel Lisesi 11 ve 12. sınıfta, Uluslararası Bakalorya Organizasyonu (IB)’nun Alman hükümetine bağlı “Yurtdışı Okulları Merkezi” (ZfA – Die Zentralle für die Auslandschulwesen) ile yaptığı anlaşmaya dayanan Diploma Programı (GIB-DP -  Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureate) uygulanır.

GIB-DP için de IB-DP prensipleri ve felsefesi geçerlidir. Tüm İELEV Özel Lisesi öğrencileri 11. sınıftan itibaren bu programa dahil olurlar.

İELEV Lisesinde GIB programında ders seçimleri:

Öğrenciler tamamlanmış GIB için her ders grubundan bir ders seçerler. Bu 6 dersten en az 3'ü üst seviyede olmalıdır. Üst düzey dersleri seçimi esnasında Alman üniversitelerine "Uluslararası Bakalorya Diploması“ yüksek öğrenim giriş yeterliliği olarak tanınmasına ilişkin Alman Eğitim Bakanları Konferansı (KMK) ile yapılan anlaşma dikkate alınmalıdır.

Daha fazla bilgi için

IB/GIB Programı dersleri

Öğrenciler, IB-DP’de yer alan bazı dersleri zorunlu, bazı dersleri seçmeli olarak alırlar ve IB-DP’de dersler standart seviyede (Standard Level - SL) veya yüksek seviyede (Higher Level - HL) olmaktadır.

Grup 1- Dil ve Edebiyat Çalışmaları (Ana Dil)
IBDP Türkçe A Edebiyat (Higher Level veya Standard Level)

Grup 2- Dil Edinimi (Yabancı Dil)
IBDP Almanca B (sadece Higher Level)