Bizden Haberler< Geri dönün

21.12.2018

İELEV Alman Lisesi 150. Yıl Balosundaydı

Türkiye’deki üç Yurt Dışı Alman Okulundan biri olan İELEV Özel Lisesi, bu ekolün temsilcilerinden Alman Lisesinin 150. Yıl Balosu’ndaydı.

Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sayın Michael Reiffenstuel’in onurlandırdığı gecede İELEV Özel Lisesini, İELEV Akademik Kurul Üyesi Prof. Dr. Ata Anıl ve İELEV Özel Lisesi Direktörü Michael Schopp temsil etti.

Balo Alman Lisesi yetkililerinin konuşmalarıyla başladı. Ardından, iş adamı Bülent Eczacıbaşı camiaya yaptığı katkılar nedeniyle ödüllendirildi. Gece 134 yıllık geçmişiyle en köklü ikinci Yurt Dışı Alman Okulu İstanbul Erkek Lisesi Mezunu ve İELEV Mütevellisi Sanatçı Erol Evgin Konseri ile devam etti.

İELEV olarak, Türkiye’de tarihi ve geleneği olan sayılı okullardan olan Alman Lisesinin Yöneticilerini ve mezunlarının 150. Yılı kutluyoruz. Alman Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi ve İELEV Özel Lisesinin oluşturduğu Yurt Dışı Alman Okulu eğitim zincirinin güçlenerek eğitimde yeni başarılara imza atmasını diliyoruz.

•  İELEV Okulları “Apple Distinguished School” Oldu