Bilişim Teknolojileri

Öğrenme Yönetim Sistemi: Google Classroom

Classroom, öğrencilerin ve öğretmenlerin ödevleri düzenlemesine, ortak çalışma anlayışının güçlendirilmesine ve iletişimin artırılmasına yardımcı olan bir öğretim yönetim sistemidir. Dijital öğrenim nesnelerinin saklandığı Drive ile entegre çalışan Classroom ile tek bir öğrenme ortamı üzerinden tüm interaktif süreçler öğretmen ve öğrenciler ile birlikte yürütülebilmektedir.

Classroom'la eğitimciler sınıflar ve ödevler oluşturabilir, not verebilir, geri bildirim gönderebilir ve her şeyi tek bir yerde görebilir. Öğretmenler tarafından işlenen tüm veriler öğrencilere anlık bildirim olarak gidebilmekte ve hızlı senkronizasyon ile öğretim faaliyetleri verimli olarak uygulanabilmektedir. Grup çalışmalarının yapılabilmesi, not verme sistemi, anlık olarak online ölçme değerlendirme yapılabilmesi ve tüm öğrencilerin faaliyetlerinin öğretmen tarafından tek bir ekranda izlenebilmesi de öğretim sürecini kolaylaştırmaktadır. Ayrıca yüzlerce eğitim uygulaması Google Classroom'la birlikte çalışır. Bu entegrasyonlar zaman kazandırırken, Classroom ile öğretmen ve öğrencilerin favori uygulamaları arasında sorunsuz bir bilgi paylaşımına da imkan tanır.

Zoom Video Konferans Programı (Canlı Dersler)

Öğrencilerimizin canlı dersler için öğrencilerimizle buluştuğu video konferans ortamıdır. Öğretmen-öğrenci iletişiminin en yoğun olarak sağlanabildiği video konferans programı olan Zoom uygulamasında derse katılım tek tıkla sağlanabilmekte. Zoom uygulaması ile öğrencilerimiz etkileşimli derslere katılabilir, grup çalışmaları yapabilir. Okulumuzda öğretmenlerimizin tamamı lisanslı Zoom hesaplarına sahiptir.

İELEV Online Materyaller

Google Classroom ve Zoom kullanımı ile ilgili öğrenci eğitim videosu için tıklayınız.

Online Dijital Eğitim İçerikleri

Dijital Vatandaşlık dokümanı için tıklayınız.

Google Dökümanlar kullanım videosu için tıklayınız.

Google E-Tablolar kullanım videosu için tıklayınız.

Google Slaytlar kullanım videosu için tıklayınız.

Mail Kullanımı videosu için tıklayınız.

Keynote Nasıl Kullanılır? tıklayınız.

Pages Nasıl Kullanılır? tıklayınız.