27.9.2023

Türk Dil Bayramımız Kutlu Olsun!

İELEV Özel Ortaokulu olarak 25-30 Eylül 2023 haftasında Türk Dil Bayramımızı Türkçe bölümümüz tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladık. 5. sınıf öğrencilerimiz 25 Eylül 2023 Pazartesi günü sabah töreninde hazırladıkları pankartlarla dil yanlışlarına değinerek dili doğru kullanmanın öneminin altını çizdiler. 27 Eylül Çarşamba günü okul idarecilerimize, öğretmenlerine ve arkadaşlarına Türkçe karşılığı bulunmasına rağmen yabancısı kullanılan kelimeleri sordular. Bunları Türkçe kullanmamız gerektiğini hatırlatarak dillerine sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdiler.

7. sınıf öğrencilerimiz, hazırladıkları Türk Dil Bayramı programını sundular. Öğrencimiz Yağmur Badem’in sunuculuğunu yaptığı etkinlikte, öğrencilerimizden Rüzgar Enes Kılıç günün anlam ve önemine dair konuşmasını yaptı; Türkçenin güzelliğine ve doğru kullanımına dair düşüncelerini paylaştı. Program, Irmak Reis ve Buse Serra Yılmaz’ın kendi yazdıkları şiirleri okumalarının ardından Yiğit Barlas ve Deniz Koca’nın Atatürk’ün dilin önemine dair sözlerini paylaşmasıyla sona erdi. 

Etkinlik kapsamında 6. sınıf öğrencilerimiz de müzik ve pankart eşliğinde konferans salonuna giriş yaptı. 6/B sınıfı öğrencimiz Miray Hasırcılar, Türkçenin doğru kullanımı üzerine bir konuşma yaptı. Dil üzerine yarışma programı yapıldı; yarışmaya 6/A sınıfından Yavuz Efe Yıldız, 6/B sınıfından Ahmet Akıncı ve 6/C sınıfından Deniz İşlerler katıldı. Yarışmanın birincisi Deniz İşlerler oldu.


Foto Galeri