17.4.2017
İELEV Özel Lisesine Almanya’dan Akreditasyon

İELEV Özel Lisesi, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından, Alman Lisesi ve İstanbul (Erkek) Lisesinden sonra özel statüye tabi tutuldu ve akredite edildi. Akreditasyon 5 Nisan 2017 tarihinde Almanya Federal Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosluğunda atılan imzalarla yürürlüğe girdi. İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Okullarının 2013- 2014 eğitim – öğretim yılında eğitime kazandırdığı İELEV Özel Lisesi, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından akredite edildi. İELEV Özel Lisesi aldığı akreditasyonla İstanbul (Erkek) Lisesi ve Alman Lisesinden sonra Türkiye’de bu statüye sahip üçüncü okul oldu. Dünyada bu statüye sahip toplam 140 okul bulunuyor. Ayrıca İELEV Özel Lisesi, Türkiye’de, anaokulundan liseye 12 yıl kesintisiz eğitim sunan, Almanya tarafından akredite edilmiş tek okul olma özelliğini taşıyor. İELEV Akademik Kurulu IB- DP Danışmanı Imke Hermann “Verilen bu özel statü sayesinde, İELEV Özel Lisesine dil dersleri ve fen dersleri için Almanya’dan yabancı öğretmen desteği, okulun laboratuvar ve teknik donanım benzeri ihtiyaçları için maddi destek sağlanacaktır. İELEV Özel Lisesi adına, bu zor akreditasyon sürecini yürüten, İstanbul Erkek Lisesinin 2003- 2009 yıllarında Almanca Bölüm Başkanlığını da yapmış olan, İELEV Akademik Kurul Başdanışmanı Georg Michael Schopp’a destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi. Akreditasyonun 5 Nisan 2017 tarihinde Almanya Federal Cumhuriyetinin İstanbul Başkonsolosluğunda imzalandığını belirten İELEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. Erhan Erkut “Almanya’dan aldığımız akreditasyonun ardından uluslararası IB hakemleri de Mart’ın ikinci haftası okulumuzu denetledi. Denetleme sonucunda IB akreditasyonuna hak kazandık. 300 okul ziyareti yaptığını söyleyen IB Hakemi, İELEV Özel Lisemizin kendi ziyaret ettiği okullar arasında ilk %5 içinde olduğunu ifade etti. Bu bizim için güçlü bir motivasyonoldu. Hem Almanca hem İngilizce hazırlık sınıflarıyla Türkiye’de iki dilde hazırlık sınıfı olan tek lise olma özelliği taşıyan İELEV Özel Lisemizde Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat Diploma Programıyla öğrencilerimizin, ülkemizdeki üniversitelerin yanında yurtdışındaki üniversitelere de kabulünü kolaylaştıracak Almanca ve İngilizce yeterliliğini vermeyi hedefliyoruz. GIB Diploması içlerinde Amerika, Kanada, İngiltere, İsviçre, Almanya ve Avusturya'nın da bulunduğu 100’den fazla ülkede geçerliliği olan bir diplomadır” dedi.

27.9.2016
İELEV Özel Lisesinin Yeni Binası Açıldı

Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sayın Dr.Georg Birgelen’in de katıldığı açılış törenimizde konuşan İELEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ata Anıl, konuşmasında şunları belirtti: “Türkiye’de en iyi eğitimi veren liselerden biri olma inancıyla çıktığımız yolda Federal Almanya Dışişleri Bakanlığından Türkiye’deki IB danışmanlarına kadar kalabalık bir ekip ile çalışarak çok yol kat ettik. Uluslararası geçerliliği olan Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat diplomasıyla mezun olacak öğrencilerimizin eğitimlerine yaraşır bir binanın inşaatına 2016’nın Şubat ayında başladık. Hızlı ve yoğun bir şekilde devam eden inşaat sürecinin ardından 9 sınıf, 3 laboratuvar, 1 resim-müzik dersliği ve kütüphane hizmeti sunan İELEV Özel Lisemizin yeni binasında öğrencilerimize zengin bir eğitim ortamı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Okullarımızda değerlerinin farkında olan, çağdaş ve ulusal değerlere sahip çıkan, farklılıklara saygılı, mutlu ve özgür bireyleri hayata hazırlamaya devam edeceğiz. Hedefimiz en kısa zamanda yüksek puanla girilen okullar arasında yer almak.” “Türkiye’de öğretim hayatına devam eden öğrencilerimize 2 önemli opsiyon sunacağız. Birincisi Türkiye’de herhangi bir vakıf üniversitesine girebilecekler. GIB diploması onlara belli oranlarda indirim sağlayacak. İkincisi Türk-Alman Üniversitesini tercih edenler, Üniversitenin destekçisi olan Alman kökenli şirketlerde iş bulma imkanına sahip olacaklar. Eğitimleri boyunca öğrencilerimize Almanya ve Amerika gibi ülkelere geziler düzenleyerek, o ülkelerde bulunan üniversitelerde nasıl eğitim alabileceklerini yakından göstereceğiz.” Hizmete yeni giren lise binamız ile ilgili teknik bilgiler de veren Anıl: “Binamız çevreci sistemlere uygun olarak inşa edildi. Böylece gelecekte güneş enerjisi sistemi kullanımı mümkün olabilecek. Ayrıca doğal havalandırmaya ek olarak, tüm binada, ısıtma ve soğutma, gömülü sistem ile yerden ve tavandan yapılıyor. Böylece klima kullanmadan daha uygun bir iklimlendirme yöntemini seçmeyi uygun gördük.” şeklinde konuştu. İELEV Özel Lisesi Alman Müdürümüz Michael Schopp, müfredatını 3 dil üzerine kurgulayan tek lise olma özelliğini taşıyan İELEV Özel Lisemizin Türkiye’nin en iyi liselerinden biri olacağına dair inancını belirtirken, en iyi eğitimi vermek için Almanya’yla ilişkilerini sürdürerek çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Schopp sözlerine şöyle devam etti: “Hem Almanca hem İngilizce hazırlık sınıflarıyla Türkiye’de iki dilde hazırlık sınıfı olan tek lise olma özelliği taşıyan İELEV Özel Lisesinde Gemischtsprachiges Internationales Baccalaureat Diploma Programıyla öğrencilerin yurtdışında üniversitelere kabulünü kolaylaştıracak Almanca ve İngilizce dil bilgisi yeterliliğini vermeyi de garanti altına almış olduk. GIB programı sayesinde mezunlarımız, GIB diplomasının tanındığı ve içlerinde İngiltere, İsviçre, Almanya ve Avusturya'nın da bulunduğu 140 ülkede giriş sınavına gerek olmadan yükseköğrenim görebilecekler.”