Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı

Yurt dışı deneyimi birçok açıdan öğrenciye fayda sağlamakta ve farklı bir bakış açısı kazandırmaktadır. İELEV Özel Lisesi’nde yürütülen GIB Diploma Programı sayesinde öğrenciler, yüksek öğretimde başarılı olmaları için hazırlanır ve gitgide daha küresel hale gelen toplumun etkin üyeleri olmaları için teşvik edilir.

Bu bağlamda İELEV Özel Lisesi Yurt Dışı Üniversite Eğitim Danışmanlığı birimi, üniversite sürecine yaklaşan öğrenciler ile görüşmeler yaparak öğrencilere yol göstermekte ve bu süreçte öğrencileri üniversiteler ve bölümler hakkında bilgi veren yardımcı kaynaklara yönlendirmektedir.

Ayrıca yıl içerisinde üniversite eğitimi ve başvuru koşulları hakkında bilgilendirici seminerler düzenlemektedir. Öğrencilerin üniversitelerdeki öğretim ve öğrenim ortamını ve kampüs yaşamını yerinde deneyimlemek ve yaşamak, fakülteleri yakından tanımak ve öğrencilerin üniversite kabul şartları hakkında bilgi almalarını sağlamak adına Yurt dışı üniversite gezileri düzenlemektedir.