Toplam: 1112
14.4.2018
Dünya Sanat Günü Etkinlikleri 09-16 Nisan 2018

15 Nisan’da dünyanın her yerinde cadde ve sokakların süslendiği sanatın her alanında birçok etkinliğin yapıldığı Dünya Sanat Günü’nü biz de farklı etkinlikler ve ağırladığımız değerli konuklarla kutladık. 09 Nisan 2018 Pazartesi günü, Dünya Sanat Günü kutlamaları kapsamında anaokulu ve 1. sınıf öğrencilerimizle okulumuzun alt bahçesindeki sarnıçta maske çalışması yaptık. Eğlenceli geçen etkinlikte öğrencilerimiz birbirinden güzel maskelerle yüzlerini renklendirdiler. 10 Nisan 2018 Salı günü, Ebru Sanatçısı Sn. Ayla MAKAS’ı ağırladık. Konuğumuzun ebru sanatını tanıttığı sunumun ardından 2. sınıf öğrencilerimizle; 1, 2 ve 5. sınıf öğrencilerimizle de teneffüslerde okulumuzun alt bahçesindeki sarnıçta ebru çalışmaları yaptık. Renk renk, desen desen çalışmalarını ortaya koyan öğrencilerimiz, keyifli vakit geçirdiler. 10 Nisan Salı günü, 3. sınıf öğrencilerimiz Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sn. Şenol YÜKSEL yürütücülüğünde maker atölyesinde Stop Motion çalışmasına katıldılar. Öğrencilerimiz etkinlikte oyun hamurlarıyla kendi karakterlerini yaparak filmleri için birer dakikalık gif oluşturdular. 11 Nisan 2018 Çarşamba günü, öğrencilerimiz okulumuzda “Ponart” firması tarafından düzenlenen kukla yapma çalışmasına katıldılar. Etkinlikte kil tekniği hakkında da ilginç bilgiler öğrenen öğrencilerimiz, renkli renkli killerden değişik kuklalar yaparak el becerilerini hayal güçleriyle birleştirdiler. 12 Nisan Perşembe günü, Sanat Tarihçisi Sn. Mehmet KÜRKÇÜ’yü okulumuzda ağırladık. Konuğumuz 5 ve 6. sınıf öğrencilerimiz için hazırlamış olduğu sunumda İstanbul’daki tarihi eserlerin dönemleri hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerimiz; Ayasofya, Sultanahmet, Alman Çeşmesi gibi tarihî eserlerin üç farklı din ve felsefe açısından incelendiği etkinlikte keyifli bir tarih yolculuğuna çıktılar. 13 Nisan Cuma günü, “Faber Castel” firması tarafından okulumuzun alt bahçesindeki sarnıçta ahşap boyama etkinliği düzenlendi. Öğrencilerimiz öğrendikleri yeni tekniklerle ahşam objeleri boyadılar. Birbirinden güzel desenler ortaya çıkardılar.

Toplam: 1112