Toplam: 981
16.6.2017
Science Cup Polaris 2017’de Çok Güzel Sonuçlar…

7. sınıf öğrencilerimizden Zeynep Çavuşoğlu, Kaan Aytekin, Elif Davutoğlu ve Ayşe Derin Baytekin’in oluşturduğu “Fenever” takımı Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen uluslararası bilim yarışması Science Cup Polaris 2017’de 4 ay boyunca yarıştı. Yarışmada yaratıcılık bölümlerinde “Do Majör Taneleri” isimli takımyıldızı çizimleri, kendi tasarımları olan amblemleri, oluşturdukları astronot kutuları ve “Kimyanın Büyüsü, Işığın Sihri” isimli şov deneyleriyle; araştırma bölümlerinde “Uluslararası Uzay İstasyonu ISS ve Astronotların Uzayda Yaşam Sırasındaki Zorlukları, Geri Dönüşüm Konteynerleri ve Karbon Ayak İzi, Takımyıldızları ve Batmayan Yıldızlar, Meteorolojide İlginç Olaylar ve Aletler ” konulu araştırmaları ve son olarak da uygulama ve proje bölümlerinde basınç ve ağırlık, ambalaj atıklarının sesi yansıtma özeliklerinin tespiti ve buna göre yalıtımda ya da yansıtmada kullanımı, aynalar kullanarak kendi kurdukları labirent ve aydınlatma sistemleriyle oluşturdukları oyun parkı, meteoroloji ölçüm aletleri üzerine gerçekleştirdikleri ilgi çekici deneyleriyle ocak, şubat, mart görevlerinden “100 tam puan” ve nisan görevinden “98 puan” aldılar ve Türkiye 2.’si olarak okulumuzun sene sonu töreninde ödüllerini aldılar. Öğrencilerimizi kutluyor, onlara destek olan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Toplam: 981

• İngilizce Drama Kulübü (International Schools Theatre Association)