19.1.2024

Spor da Yapıyoruz Fizik de Öğreniyoruz

İELEV Özel Ortaokulu Fen Bilimleri ve Beden Eğitimi bölümleri tarafından yürütülen “Ne İşime Yarayacak?” programı çerçevesinde 6 ve 7. sınıf öğrencilerimizle etkinlikler yaptık. 7. sınıf öğrencilerimizle “Spor da Yaparım, Fizik de Öğrenirim; Potansiyelimle, Kinetiğimle!” etkinliği düzenledik. Etkinlikte öğrencilerimiz spor salonunda enerji parkurlarında denemeler yaptılar ve “Potansiyel ve kinetik enerji nelere bağlıdır, bu enerjilerin hangi spor dallarıyla ilişkisi vardır?” soruları öğrencilerle tartışıldı.

6. sınıf o¨gˆrencilerimiz beden egˆitimi derslerinde dinlenme, ısınma ve performans hareketleri sonrasında nabız ve soluk alıp verme sayılarını o¨lc¸tu¨ler. Nabız yu¨kselmesinden sonra durus¸ degˆis¸ikligˆi, oturma ve uzanma eylemlerinin ardından nabızlarını du¨s¸u¨rerek nabız o¨lc¸u¨mu¨ yaptılar. Kaydettikleri tu¨m verilerin grafiklerini fen bilimleri derslerinde c¸izdiler ve yorumladılar. Bu etkinligˆin o¨gˆrencilerimize nabız, kondisyon kazanma ve sagˆlıklı kalp ritmi konularında farkındalık kazandırdıgˆını du¨s¸u¨nu¨yoruz.