18.10.2023

İELEMİMİKRİ - Projesinde Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi

İELEV Özel Ortaokulu olarak öğrencilerimizin STEAM (science, technology, math, engineering, art) alanında çözüm odaklı çalışmalar gerçekleştirmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda, 18 Ekim 2023 Çarşamba günü Fen Bilimleri ve Görsel Sanatlar bölümleri tarafından tasarlanan “İELEMİMİKRİ” projesinde 5. sınıf öğrencilerimize ETMO Koordinatörümüz Sn. Duygu Bıyıkoğlu tarafından “Tasarım Odaklı Düşünme” eğitimi verildi. Öğrencilerimiz eğitimde “Tasarım odaklı düşünme nedir, aşamaları nelerdir ve yenilikçi düşünmeye nasıl katkı sağlar?” sorularına yanıt buldular. Aynı zamanda öğrencilerimiz tasarım odaklı düşünmenin başlangıcının empati olduğu ve hangi alanlarda kullanıldığına dair farkındalık kazandılar. Öğrencilerimiz projenin bir sonraki adımında, doğadan esinlenerek günlük hayattaki problemlere yenilikçi çözümler bulmak üzere “Fikir Tasarım Atölyesi”ne katılacaklar.